Wednesday, June 12, 2013

Kemenangan Palestin


Assalamualaikum~~


Sekadar perkongsian ringkas.



10 Langkah Menyokong Gaza

1- Ikuti berita yang berlaku di Gaza, Palestin seperti jumlah  mereka yang syahid, jumlah yang cedera dan kerosakan yang berlaku

2- Muat turun kekejaman pihak zionis dan sebarkan seluas-luasnya melalui email, telefon, print dan sebagainya. facebook,twitter dan blog juga.

3-Ikuti kejayaan-kejayaan ajaib yang dicapai oleh para-para syuhada, dan cerita-cerita perawat-perawat yang berkhidmat membantu hero-hero di Gaza.

4-Telefon pejuang-pejuang di Gaza, beritahu mereka kamu daripada mana dan kongsi perasaaan kamu,sokongan kamu, simpati kamu dam keyakinan bahawa mereka akan menang atau dimuliakan dengan mati syahid. boleh hubungi nombor ini 009708285XXXX. tukarkan nombor XXXX dengan sebarang nombor.

5- Lekatkan gambar, lencana, banner, sticker dan lain-lain di kereta, laptop, bag dan sebagainya

6- Sertai aktiviti-aktiviti tentang Palestin seperti ceramah, seminar atau demonstrasi yang diluluskan

7- Anjurkan aktiviti kesedaran Palestin di masjid, surau mahupun di tempat kerja

8- Jadikan isu Palestin sebagai perbualan titik tolak perubahan dikalangan rakan-rakan secara ringan-ringan untuk permulaan.

9- Boikot! Boikot! Boikot! barangan Israel  & Amerika terutamanya makanan.fikir! kita ada pilihan! dan alternatif!

10- Ingan Palestin dalam doa & solat. Bacakan Qunut Nazilah untuk Israel bagi yang tahu.




-Olahan Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul : Ustazah Fatimah Syarha Mohd Noordin-





P/S: No 4 & No 10 tu diri sendiri kena cuba dulu kan?


2 comments:

aCu atiQ said...

eh no 4 tu mcm payah je nak buat?

Eday said...

@aCu atiQ. xpayah lah. cuma jarang dibuat.sahih dr buku Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul : Ustazah Fatimah Syarha Mohd Noordin. tp diri belom try yg itu